Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Defne
Ertan Tüysüzoğlu

Defne
Ertan Tüysüzoğlu

Öğr. Gör., Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü, Gastronomi Turizmi


Lisans

Michigan State Universitesi, 1996

Lise

Ankara Tevfik Fikret Lisesi,1990



Araştırma Alanları

Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetimi ve Maliyet Analizi, Gastronomi Turizmi


Verilen Dersler

Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü ve Satın Alma


Biyografi

Defne Ertan Tüysüzoğlu, 1993 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümünü bitirdikten sonra, lisans derecesini 1996'da Michigan State Universitesi, The School of Hospitality Business bölümünden aldı. Mesleki eğitim için Divan Oteli (İstanbul), Hilton Oteli (Ankara), Morels (Detroit, MI), Bistro 110(Chicago, IL) gibi farklı otel ve restoranlarda çalıştı. Scoozi (Chicago, İL) adlı İtalyan lokantasında müdürlük yaptıktan sonra Çırağan Palace Hotel Kempinski'de Laledan Restaurant'ın müdürlüğünü üstlendi. Hünal's Brasserie yöneticiliğini yaptıktan sonra Darüşşafaka ve Parkorman'da The North Shield Pub açtı.

2004 yılında bir grup girişimci ile birlikte Gruppo Turizm İşl. A.Ş.'yi kurdu. Gruppo bünyesinde Brusketta, Karadabalık ve ulusal bir zincir olan Kırkpınar Lokantası gibi farklı konseptler geliştirdi.

Ertan Tüysüzoğlu, Şarap Dostları Derneği, Mutfak Dostları Derneği ve Chaine des Rotisseur Derneği üyesidir.

Türkiye MSU Mezunlar Derneği'nin Başkan Yardımcılığı görevini yapmaktadır.