Telefon : +90 (216) 564 90 00

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

Bilgisayar Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Tuna Tuncer

Tuna Tuncer (CS), Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Bilimi bölümünde öğrenciyken Microsoft Türkiye'de Öğrenci Elçisi olarak görev aldı. Bitirme tezi kapsamında, Asistan Prof. Emre Sefer ile birlikte hisse senedi fiyat hareketlerini tahmin edebilen yeni nesil sinir ağları üzerine çalışmalar yaptı ve bu çalışma sonucunda bir makale çıkararak “3rd ACM International Conference on AI in Finance”da sundu. Ayrıca, UIUC'den Prof. Darko Marinov, GMU'den Asistan Prof. Wing Lam ve UT Austin'den Asistan Prof. August Shi ile yazılım entegrasyon süreçlerini optimize etme üzerine çalışmalar gerçekleştirdi ve apache/shardingsphere projesine önemli bir pull request ile katkıda bulundu, bu çalışma ASE 2023'te makale olarak yayımlandı. Özyeğin'deki araştırma sürecinde Asistan Prof. Sedat Özer'in laboratuvarında "video instance segmentation" konusunda diffusion tabanlı bir modelin geliştirilmesine öncülük etti. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Almanya, Münih Teknik Üniversitesi'nde Informatics Master programına başladı ve şu anda da bu üniversitede öğrenimine devam etmektedir.

Doğa Yılmaz

Doğa Yılmaz (CS), 2020 yılında Bilgisayar Bilimleri alanında lisans derecesini aldı ve ardından Özyeğin Üniversitesi'nde prestijli bir bursla birlikte Yapay Zeka yüksek lisans programına kabul edildi. Doğa, yüksek lisansı sırasında ÖzÜ Görü ve Grafik Laboratuvarı'nda "Inverse Rendering" konusunda uzmanlaşmış bir araştırma görevlisi olarak çalıştı. Akademik başarıları arasında uluslararası dergilerde ve konferanslarda kayda değer yayınları bulunmaktadır. Ayrıca Doğa, çeşitli akademik dergi ve konferanslarda hakemlik yaparak akademik topluluğa aktif bir şekilde katkı sağlamaktadır.

Doğa, mezuniyetinin ardından Fishency Innovation Norveç'te Ar-Ge Yazılım Mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir. Burada, açık deniz somon yetiştiriciliğinin verimliliğini artırma nihai hedefi ile Atlantik somonunun su altı 3D rekonstrüksiyonuna odaklanan yenilikçi projelere katkıda bulunmaktadır. Doğa, gıda üretimi için daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek vaat eden teknolojilerin geliştirilmesinde ön saflarda yer almaktadır.

Alara Baransel

Alara Baransel (CS), 2020 yılında Özyeğin Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimi lisans derecesini almaya hak kazandı. Alara, lisans öğrenimi sırasında Oracle Türkiye'de staj yaptı. Stajı sırasında bulut teknolojileri, konteynerizasyon ve sanallaştırma konularında kendini geliştirdi. Lisans derecesinin son yıllarında Yrd. Doç. Dr. İsmail Arı ile akıllı yük testi yöntemleri üzerine akademik araştırmalara katıldı. Katıldığı araştırmalar sonucunda ilk uluslararası konferans makalesini 2021 yılında yayınladı.

Lisans derecesini tamamladıktan sonra Alara, profesyonel kariyerine IBM Türkiye'de Application Developer olarak başladı. IBM Türkiye'de geçirdiği 2.5 yıl boyunca çeşitli görevlerde çalıştı. Alara şu anda , AWS (Amazon Web Services) Londra'da Solutions Architect olarak görev yapmaktadır.