Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

3 Lisans Mezunu

Bilgisayar Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Berk Buzcu

Berk Buzcu (CS)2020 yılında Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesiyle mezun oldu. Lisans yıllarında, stajını Sistem Mühendisi Stajyeri olarak KoçSistem'de yaptı. Son yılında, bir start-up girişimde Bulut Danışmanı olarak çalıştı, bulut sistemleri mimarisine odaklandı ve aynı zamanda otomatik müzakereyi araştırdı ve ANAC 2020 yarışmasına katıldı.

Berk, daha sonrasında akademik çalışmalarına devam ederek Özyeğin Üniversitesi'ne Yüksek Lisans öğrencisi olarak devam etti. Bu akademik yolculuk sırasında Tübitak tarafından finanse edilen, CHIST-ERA kapsamında olan "EXPECTATION: Personalized Explainable AI for decentralized agents with heterogeneous knowledge" projesine aktif olarak katkıda bulundu. Bu proje kapsamında öncelikli araştırma odağı, araştırma ilgi alanlarıyla örtüşen, tavsiye sistemlerinde açıklanabilirlik tekniklerinin uygulanmasıydı. Projenin amacı; sistem kullanıcılarının, sistem ile sosyalleşmesini teşvik ederek hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak konusunda öneri sistemlerini geliştirmekti.

Tez araştırmasına ek olarak, insan-robot müzakere ortamının geliştirilmesini de üstlendi ve Blockchain ve drone işbirliğini içeren çoklu aracıyla ilgili diğer konuları araştırdı. Sonuç olarak yüksek lisans programı sırasında beş makale yayınlandı. Berk şu anda İsviçre'de bulunan HES-SO’da "Smart-Edge" projesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı ve burada uç bilgi işlem için sağlık alanında kullanım senaryoları üzerinde çalışıyor.

Taha Doğan Güneş

Taha Doğan Güneş (CS), Özyeğin Üniversitesi’ndeki öğrenciliği boyunca birçok akademik projede yer aldı. Bu projelerle güven algoritmaları ve otomatikleştirilmiş pazarlık gibi konular üzerine akademik yarışmalardan ödül aldım ve bazı akademik yayınlara yardımcı oldu. Lisans sonrası İngiltere’de Southampton Üniversitesi’nde yapay zeka alanında çoklu etmen sistemlerindeki güven üzerine tam burslu olarak doktoraya başladı. Doktora süresince NCSC, DAIS-ITA, DASA ve DSTL gibi bazı İngiltere devlet kurumlarının desteği ve sektörlerdeki firmalar ile siber güvenlik, kaynakların akıllıca kullanılması ve otomatikleştirilmiş muhakeme hakkındaki projelerde çalıştı. 2021 senesinde doktorasını tamamladıktan sonra bu projelerde araştırmacı olarak çalışmaya devam etti. Çalışmalarının büyük bir kısmı uluslararası konferanslarda sunuldu.

2022 itibariyle, uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs bünyesinde veri mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2022 sonundaysa, ortağı olduğu İngiltere merkezli bir girişim ile yapay zeka tekniklerini imalat ve sanayide kullanarak müşterilerinin verimliliğini arttırmayı hedefliyor.

Alara Baransel

Alara Baransel (CS), 2020 yılında Özyeğin Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimi lisans derecesini almaya hak kazandı. Alara, lisans öğrenimi sırasında Oracle Türkiye'de staj yaptı. Stajı sırasında bulut teknolojileri, konteynerizasyon ve sanallaştırma konularında kendini geliştirdi. Lisans derecesinin son yıllarında Yrd. Doç. Dr. İsmail Arı ile akıllı yük testi yöntemleri üzerine akademik araştırmalara katıldı. Katıldığı araştırmalar sonucunda ilk uluslararası konferans makalesini 2021 yılında yayınladı.

Lisans derecesini tamamladıktan sonra Alara, profesyonel kariyerine IBM Türkiye'de Application Developer olarak başladı. IBM Türkiye'de geçirdiği 2.5 yıl boyunca çeşitli görevlerde çalıştı. Alara şu anda , AWS (Amazon Web Services) Londra'da Solutions Architect olarak görev yapmaktadır.