Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
Bilgisayar Mühendisliği
Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sami Menteş
Sami Menteş (CS), ilk sene sonu stajını Microsoft’ta yaptı. İkinci stajını ise FLIR Surveillance Inc Türkiye temsilcisi olan Periter Araştırma ve Teknoloji A.Ş. de gerçekleştirirken kameralar üzerinde çalışan yazılımlar ile tanışma fırsatı yakaladı. Lisans yıllarında yurt arkadaşları ile birlikte TUBİTAK’tan sağladıkları fon ile haritalayıcı otonom robot geliştirdi.
Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Computer Vision üzerine yoğunlaştığı yüksek lisans eğitimine başladı. İlk senesinin sonunda gerçekleştirdiği çalışması ML Reproducibility Challenge 2020’de seçilerek ReScience-C Journal’da yayınlandı. Devamında, danışmanı Dr. Furkan Kıraç önderliğindeki OzU Vision Lab ekibi ile Computer Vision alanındaki en prestijli konferanslar olan CVPR ve ECCV’de Workshop yayınları yaptı ve yüksek onur ile mezun oldu.
Günümüzde Hollanda’da, lojistik robotik sektörünün öncü Computer Vision şirketlerinden olan Fizyr’de Computer Vision Engineer olarak çalışmaktadır.

Taha Doğan Güneş
Taha Doğan Güneş (CS), Özyeğin Üniversitesi’ndeki öğrenciliği boyunca birçok akademik projede yer aldı. Bu projelerle güven algoritmaları ve otomatikleştirilmiş pazarlık gibi konular üzerine akademik yarışmalardan ödül aldım ve bazı akademik yayınlara yardımcı oldu. Lisans sonrası İngiltere’de Southampton Üniversitesi’nde yapay zeka alanında çoklu etmen sistemlerindeki güven üzerine tam burslu olarak doktoraya başladı. Doktora süresince NCSC, DAIS-ITA, DASA ve DSTL gibi bazı İngiltere devlet kurumlarının desteği ve sektörlerdeki firmalar ile siber güvenlik, kaynakların akıllıca kullanılması ve otomatikleştirilmiş muhakeme hakkındaki projelerde çalıştı. 2021 senesinde doktorasını tamamladıktan sonra bu projelerde araştırmacı olarak çalışmaya devam etti. Çalışmalarının büyük bir kısmı uluslararası konferanslarda sunuldu.
2022 itibariyle, uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs bünyesinde veri mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2022 sonundaysa, ortağı olduğu İngiltere merkezli bir girişim ile yapay zeka tekniklerini imalat ve sanayide kullanarak müşterilerinin verimliliğini arttırmayı hedefliyor.

Tuna Tuncer
Tuna Tuncer (CS), Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Bilimi bölümünde öğrenciyken Microsoft Türkiye'de Öğrenci Elçisi olarak görev aldı. Bitirme tezi kapsamında, Asistan Prof. Emre Sefer ile birlikte hisse senedi fiyat hareketlerini tahmin edebilen yeni nesil sinir ağları üzerine çalışmalar yaptı ve bu çalışma sonucunda bir makale çıkararak “3rd ACM International Conference on AI in Finance”da sundu. Ayrıca, UIUC'den Prof. Darko Marinov, GMU'den Asistan Prof. Wing Lam ve UT Austin'den Asistan Prof. August Shi ile yazılım entegrasyon süreçlerini optimize etme üzerine çalışmalar gerçekleştirdi ve apache/shardingsphere projesine önemli bir pull request ile katkıda bulundu, bu çalışma ASE 2023'te makale olarak yayımlandı. Özyeğin'deki araştırma sürecinde Asistan Prof. Sedat Özer'in laboratuvarında "video instance segmentation" konusunda diffusion tabanlı bir modelin geliştirilmesine öncülük etti. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Almanya, Münih Teknik Üniversitesi'nde Informatics Master programına başladı ve şu anda da bu üniversitede öğrenimine devam etmektedir.